Éjszakai mód
Normál mód
Mobil nézet
2018. november 27.
30 megabites helyett 2 gigabites internettel szórná tele az országot a kormány
Januártól indul a Szupergyors Internet Program második szakasza, ahol már nem a 30 Mbps, hanem a magasabb, legalább 100 Mbps sávszélesség kiépítése a cél – jelentette be Kara Ákos a SZIP bakonyai fejlesztéseinek átadásán. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára hozzátette: a kormány terve az, hogy 2025-ig minél több helyen elérhetővé váljon a legalább 1 Gbps sávszélesség is.
Részletek
2018. november 14.
A hirdetési bevétel 63 százalékát a mobil hozza
Az internetes hirdetési bevételek növekedése már főként a mobilos reklámoknak köszönhető, és ezen belül is főleg a mobilvideós hirdetések kezdenek előtérbe kerülni az IAB első félévre vonatkozó, amerikai internetes reklámpiaci jelentése szerint.
Részletek
2018. november 12.
Innováció és korszerű honvédség
A kormány azt várja tőlünk, hogy erős, ütőképes, modern, korszerű honvédséget hozzunk létre, amihez nagyon nagy szükség van a kutatásra, fejlesztésre, innovációra - jelentette ki a honvédelmi miniszter hétfőn Zalaegerszegen.
Részletek
2018. november 04.
Míg itthon elszállítani is nehéz a szemetet, Prágában már terjednek az okoskukák
Okoskukák, okos parkolási fizetési rendszer és érintés nélküli jegykiadó automaták terjednek a cseheknél, akik nagyon szeretnek paypass-szal fizetni.
Részletek
2018. október 04.
Mo­bilra köl­töz­nek a rek­lám­új­sá­gok
Min­den csa­lád ha­vonta több mint 2 kiló, évente 26 ki­ló­nyi áru­házi rek­lám­új­sá­got kap a pos­ta­lá­dá­jába! Van, aki utálja, van, aki sze­reti ezt, de az biz­tos, hogy ez na­gyon kör­nye­zet­szennyező. Ezért is akarja a kor­mány je­len­tős díj­eme­lés­sel vissza­szo­rí­tani a kör­nye­ze­tet ter­helő, sok ezer ton­ná­nyi pa­pír­hul­la­dé­kot je­lentő ak­ciós új­sá­go­kat ja­nuár 1-jétől.
Részletek
2018. szeptember 25.
Az online jelenlét versenyelőnyt jelenthet a cégeknek
Az online jelenlétnek egyre nagyobb szerepe lesz az ügyfelekért folytatott versenyben. Azok a cégek nyerhetnek, akik a lehető leggyorsabban jelennek meg az új kommunikációs csatornákon, így lehet a legjobban a fiatal generációt megszólítani.
Részletek
2018. augusztus 01.
Varga Mihály: Sokuknak egy nyomorult honlapja sincs
Elégedetlen a magyar vállalkozásokkal a kormány. Két miniszter is hosszan sorolta Tusványoson, mennyire le vannak maradva versenyképességben a nyugati társaikhoz képest.
Részletek
2018. augusztus 01.
Elkészült a V4 országok egységes digitális piacának koncepciója
Elkészült a V4 országok egységes digitális piacának koncepciója
Részletek
2018. június 12.
Jövőre már több idő megy el online mint tévézéssel
Jövőre jöhet a fordulópont, mikortól a felhasználók naponta átlagosan többet ülnek az internet mint a televíziók képernyője előtt. 2020-ra és azt követően pedig tovább nyílik az olló a két időtöltés között.
Részletek
2018. április 23.
Ugyan egyre nő, de külföldi zsebekbe vándorol a magyar kkv-k reklámköltése
A kis- és középvállalatok által leggyakrabban alkalmazott 10 marketingeszközből 9 online. A Facebook jelentősége tovább erősödött a hirdetők körében. A kis cégek már átlagban kétmillió forint felett költenek marketingre, de sajnos még „importra”: a pénz jobbára a Facebookhoz és a Google-hoz kerül – derül ki Marketing Commando 1700 fő megkérdezésével készült friss online felméréséből.
Részletek
2018. április 23.
Növekvő digitális innovációs igények
Az Invitel nemrégiben online kutatást végzett “Vállalkozásom a weben” címmel. A kutatás főként arra a kérdésre kereste a választ, hogy a hazai kisvállalatok használják-e az internetet vállalkozásuk népszerűsítésére, és ha igen, hogyan teszik ezt. 
Részletek
2018. április 12.
Robban a mobilvilág a közeljövőben
Az okostelefonok 2020-ra általánosan elterjedtek lesznek; az emberek 70 százaléka használ majd okostelefont, és 90 százalékuk lakóhelyét fedi majd le mobil szélessávú hálózat. Az előfizetések száma több mint kétszeresére nő, és eléri a 6,1 milliárdot.
Részletek
2018. március 20.
Adj vért, ne keress kifogást! MobilGO-val mindig odatalálsz!
A véradások szervezése mellett, a véradás ügyének népszerűsítése, tehát a lakosság véradásra buzdítása is a Vöröskereszt feladata, ezért a Komárom-Esztergom megyei szervezet hallgatva az idők szavára a véradások időpontjairól, helyszíneiről a jövőben már MobilGO applikációban is tájékoztatást ad.
Részletek
2018. március 20.
Marketing és honlap nélkül értékesít? Itt a segítség!
A kkv-k mintegy 60 százalékának még honlapja sincs. De a MobilGO segít ebben. A mai értékesítéshez kulcs az internet, tehát minden cégnek jelen kéne lennie, legalább egy egyszerű weboldallal, melyen minimálisan a termékeit és az elérhetőségeit mutatja be. A hazai kkv-k ugyanakkor nem hogy weboldal (56 százalék), de egyenesen mindenféle marketing nélkül (29 százalék) működnek.
Részletek
2018. január 29.
Lemaradnak a cégek mobilbarát weboldal nélkül
A magyar kis-, és középvállalkozásoknak (kkv) csupán fele aktív digitálisan, több mint felének honlapja sincs, ezért a kkv-szektornak a digitális fejlődéssel együtt mobilra optimalizált weboldal létrehozását javasolták a szakértők.
Részletek
2017. november 22.
Megszűnik a nyomtatott vasúti menetrend
A vasúttársaság azt írta, egy 2014-ben végzett utaselégedettségi vizsgálat szerint az utazók mindössze 1,5 százaléka tájékozódik már csak a menetrendkönyvből.
Részletek
2017. május 30.
Ezért legyen minden vállalkozás elérhető a MobiGO-n
A vállalalkozások egyik legkönnyebben és egyben leghatékonyabban használható üzleti eszköze a honlap. Csakhogy a Bell Research adatai szerint a magyar vállalkozások kétharmadának egyáltalán nincs weboldala, és sok a létrejöttek közül frissítés, gondozás nélkül tengődik.
Részletek
2017. május 18.
Nem lesz több Adidas-tévéreklám
Az Adidas nem hirdet többé a tévékben, csak digitális eszközökön, és ezzel megnégyszerezné bevételeit 2020-ra – mondta Kasper Rorsted, a cég vezérigazgatója a CNBC-nek.
Részletek
2017. május 11.
A myMeki app nagyon bejött a McDonald’s-nak, több mint 230 ezren töltötték le három hónap alatt.
A McDonald’s január elején indította el helyi fejlesztésű digitális kupongyűjtő alkalmazását, a myMeki appot, amelyet alig három hónap alatt több, mint 230 ezren töltöttek le. Februárban az étteremlánc jól ismert papírszelvényes ajánlataival bővült az alkalmazás, ezzel azok is kézre álló megoldást kaptak, akik nem akarnak a pénztárcában vagy farzsebben felejtett, elrongyolódott kuponokkal bajlódni.
Részletek
2017. április 19.
A digitalizáció nem a jövő és a jelen, hanem a közelmúlt ügye.
A digitalizáció nem a jövő és a jelen, hanem a közelmúlt ügye – jelentette ki a Deutsch Tamás, a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztos szerdán Szegeden.
Részletek
2017. április 11.
Június közepétől nincs többé roamingdíj az EU-ban
2017. június 15-től anélkül válthatunk majd utazás közben internetes adatkapcsolatra, hogy félnünk kellene a magas számláktól.  Június közepétől extra költségek nélkül tudnak majd a külföldi turisták is emailezni, navigálni, képeket feltölteni, vagy például Hasznos Magyar Digitális Tartalmak közt böngészni.
Részletek
2017. április 03.
Online kampánnyal népszerűsítik a magyar termékeket
A kampány szervezői a vásárlók figyelmét szeretnék felhívni arra, hogy válasszanak magyar termékeket többek között azért, mert így munkahelyeket teremtenek, óvják környezetüket, és sok esetben egészségesebb termékekhez is juthatnak hozzá – mondta a szakember.
Részletek
2017. április 03.
A mexikóiak csináltak egy felhőt, amiből tequila esik
Ötletes reklámmal népszerűsíti magát Mexikó a német turisták körében.
Részletek
2017. április 03.
Élménypontokhoz viszik majd a turistákat
Minden eddiginél több forrás áll rendelkezésre a kiemelt turisztikai térségek fejlesztésére 2020-ig, a már elfogadott kormánydöntés szerint a Balatonnál 367 milliárd forint, Sopron és térségében 60 milliárd forint, a Felső-Tisza vidékén 100 milliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója háttérbeszélgetésen Budapesten.
Részletek
2017. március 28.
VOSZ-főtitkár: A kisebb boltoknak árt a kormány
Minél inkább oda akar csapni a kormány a multiknak, annál inkább a hazai láncoknak és a kisebb boltoknak árt – Dávid Ferenc szerint.
Részletek
2017. március 28.
Századvég: rengeteg a lehetőség a turisztikában
A Századvég Gazdaságkutató olyan konferenciasorozatot indított el, aminek a célja, hogy fontos gondolatokat indítson útnak – mondta Márton Péter vezérigazgató. Az első konferencia témája a turizmus volt.
Részletek
2017. március 25.
Kiskereskedelmi apokalipszis jön az USA-ban
Az utóbbi évtizedek legnagyobb üzletbezárási hulláma sújtja az Egyesült Államokat az internetes kereskedelem terjedése és a fogyasztói szokások átlakulása miatt – derül ki a Business Insider cikkéből. A következő hónapokban mintegy 3500 boltot zárhatnak be olyan nagy üzletláncok és márkák, mint a Macy’s, a Kmart, a Sears, az Abercombie & Fitch, vagy a Guess.
Részletek
2017. március 24.
Magyarországon a turizmus a gazdaság egyik sikerágazata lett, azonban gasztronómia nélkül nincs turizmus
A Századvég Gazdaságkutató (SZG) Zrt. szervezett Turizmus konferenciát Budapesten, amelyen szakemberek mutatták be eredményeiket, terveiket és a magyar turizmus fejlődési lehetőségeit. A rendezvényen kiderült, hogy Magyarországon a turizmus a gazdaság egyik sikerágazata lett.
Részletek
2017. március 24.
TÁMOGATÁST KÉRNEK A KISBOLTOSOK
Javaslatuk szerint a jelen piaci körülmények között az jelentené a legnagyobb segítséget, ha a kormány a fogyasztói igények egyre magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében célirányos pályázati rendszerrel is támogatná a magyar kkv-kat, ugyanis a kicsiknek jóval kevesebb forrás áll rendelkezésükre például informatikai fejlesztésekre vagy energiahatékonyság-növelő programokra.
Részletek
2017. március 09.
Egyre többen élvezik a 4G mobilinternet előnyeit Magyarországon
A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentése szerint ma Magyarországon a digitalizáció és az információs forradalom világát éljük, bizonyítja ezt az a tény, hogy 2016. IV. negyedévére az internet-előfizetések száma meghaladta a 8,8 milliót. A mobilinternet hálózat folyamatos fejlődését és elterjedését is jól jelzi, hogy az összes adatforgalom 68%-a már 4G/LTE-rendszeren keresztül zajlott.
Részletek
2017. február 01.
Turisztikai pályázatról indított társadalmi egyeztetést az NGM
Megkezdődött a turisztikailag kiemelt térségek integrált termék- és szolgáltatásfejlesztési pályázatának társadalmi egyeztetése, a javaslatokat február 11-ig várják – közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára szerdán az MTI-vel.
Részletek
Segíthetünk?