logo
Invented in Hungary
Menetrendek
AppStore
Google Play
Huawei AppGallery
Egyéb
Éjszakai mód A sötét mód kíméli a szemeket, gyenge fényviszonyok mellett a sötét háttér jobban kíméli a szemet.
Normál mód
Mobil nézet
Orbán Viktor: Nyertesei akarunk lenni ennek az új világnak
2019. szeptember 09.
A digitális gazdaság egyre erősebb pozíciókkal rendelkezik Magyarországon, a magyar GDP 25 százalékát a digitális gazdaság állítja elő - minderről Orbán Viktor beszélt a Nemzetközi Távközlési Unió konferenciáján. A miniszterelnök közölte, már most is a magyar gazdaság szíve a digitalizáció. Úgy látja, az uniónak egységesen kéne cselekednie a digitalizáció területén, mivel a világ teljesen megváltozott, és már nem Európa a középpont.

Orbán Viktor arról beszélt az ITU budapesti kongresszusán, hogy nagy öröm, hogy négy év után ismét itt van ez a rendezvény. A stabilitás nagy érték - tette hozzá. Orbán Viktor közölte, hogy izgalmas idők vannak Európában, új vezetők kerültek a kontinens élére. Ezzel párhuzamosan zajlik a brexit is.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Hou-lin Csao, a szervezet főtitkára a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) Telecom World 2019 konferenciájának megnyitóján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2019. szeptember 9-én. MTI/Koszticsák SzilárdFORRÁS: MTI/KOSZTICSÁK SZILÁRD

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a magyaroknak van múltjuk a digitális világban, "ott voltunk az első cölöpök leverésénél". Mi, magyarok szinte sportot űzünk abból, hogyan lehet egy-egy kérdésről teljesen mást gondolni, mint a világ többi része. Ennek a magyar karakternek a kifejeződése a Rubik-kocka  - tette hozzá. Magyarország nemcsak készen áll, hanem bele is kezdett abba a munkába, hogy a digitális világ egyik sikertörténete legyen. Az esélyünk jó, mert szilárd alapok vannak - mondta a kormányfő.

Tíz év alatt jutottunk el az élre

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy tíz év alatt sikerült az unió sereghajtójából a növekedési élre jutnunk. Stabilan állunk a lábunkon, és a költségvetés is jó helyzetben van. A pénzügyi válság alatt egy újfajta gazdasági modellt építettünk fel - tette hozzá. Ennek a középpontjában a vállalkozói és újító szellem áll - mondta Orbán Viktor.

A kormányfő közölte, hogy a digitális gazdaság egyre erősebb pozíciókkal rendelkezik Magyarországon, és a digitális gazdaságnak már van miniszteri képviselete is. A magyar GDP 25 százalékát a digitális gazdaság állítja elő. Már most is a gazdaság szíve a digitalizáció. Az uniónak egységesen kéne cselekednie a digitalizáció területén, mivel a világ teljesen megváltozott, és nem Európa a középpont. Ahhoz, hogy Európa sikeres legyen, gyorsan változtatni kell - tette hozzá. 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a kis- és középvállalkozásokat minél jobban be kell kapcsolni a gazdaságba. Szólt arról is, hogy a digitalizációt a legtávolabbi országrészekbe el kell juttatni, mert csak így lehet sikeres egy ország, és akkor nem fordul szembe a társadalom a digitalizációval - tette hozzá. Orán Viktor bízik benne, hogy sikeres lesz a digitálisjólét-program. Az ország nem dugja a fejét a homokba, és a nyertesei akarunk lenni ennek az új világnak! - zárta gondolatait a kormányfő.

Segíthetünk?
A MobilGO applikáció weboldala sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében.
Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
ELFOGADOM
NEM FOGADOM EL