logo
Invented in Hungary
Menetrendek
AppStore
Google Play
Huawei AppGallery
Egyéb
Éjszakai mód A sötét mód kíméli a szemeket, gyenge fényviszonyok mellett a sötét háttér jobban kíméli a szemet.
Normál mód
Mobil nézet
Aeropress kávékészítő
Termékkód: 85276000800
A fent látható kép illusztráció. A termék a valóságban eltérő lehet.
Ár:
9 860 Ft
Irány a bolt
Forgalmazza a(z): KoktélBolt

Leírás

Elkészítési módok
Az AeroPress egy strapabíró műanyag henger. Ennek az aljára kell rácsavarni a szűrőt, amibe egy papírfiltert kell elhelyezni. Ezt követően a ledarált kávét belehelyezzük, majd megfelelő hőmérsékletű vizet beleöntve megkeverjük. A dugattyút behelyezve lenyomjuk azt, így a keltett légnyomás segítségével a forró vizet átpréseljük a papírfilteren, ezzel is javítva a kivonatolás hatékonyságát. Az AeroPress egyaránt ötvözi a kávégépek magasnyomású technológiáját és a filteres (áztatásos) eljárást.
A teljes idő, amíg a víz a kávéval érintkezik nagyjából 30 másodperc (10 másodpercnyi kevergetés, és kb. 20 másodperc a dugattyú lenyomása). A gyártó 80 Celsius fok körüli vízhőmérsékletet ajánl, hogy a kapott eredmény mellőzze a keserű ízeket (ez azonban alapvetően függ a víz hőmérsékletétől is, ami 75 és 95 Celsius fok között változhat a lefőzések során). A kávé elkészítéséhez számtalan receptet alkalmazhatunk. A kávéőrlemény finomsága, a víz hőmérséklete, a víz és a kávé mennyiségének az aránya, az áztatás időtartama mind-mind befolyásolja a kávé ízét. Mindenkit bátorítunk a kísérletezésre!
A finomabb őrlemény, a forróbb víz, a hosszabb áztatás erősebb kávét eredményeznek. Könnyedén készíthetünk presszó erősségű kávét. A durvább őrlés, kevésbé forró víz, vagy rövidebb áztatás enyhíti a kivonatolást, így elkészíthetünk egy kiegyensúlyozott ízű hosszú kávét, mely annak legmarkánsabb ízeit emeli ki. Minden AeroPressel átélt kávézási élmény eltérő, de egyúttal kimagasló minőségű is!
Lássuk például a belga származású barista, Charlene De Buysere, 2012-es AeroPress világbajnoki címet érő kávékészítési módszerét és a verseny után vele készült interjút:
Nedvesítsük át a kávéfiltert!
Helyezzük rá az AeroPress filterre!
Daráljunk durvára körülbelül 18.3 grammnyi kávébabot!
Készítsük el a normál módon (a kávé és a forró víz adagolása után a dugattyút utólag fentről az AeroPressbe helyezve) nem pedig a fordított eljárással (ekkor a dugattyút előbb a csőbe helyezzük, majd fejjel lefelé adagoljuk bele a kávét és a vizet, ezt követően zárjuk csak a filtert tartalmazó szűrőt az AeroPress végére)
Adjunk hozzá 250 gramm, 85oC-os vizet!
Kezdük el lenyomni az AeroPress-t, de ne nyomjuk le teljesen!
Szolgáljuk fel!
Tekintve, hogy ez a világbajnoki címet érő recept csak egy a megannyi AeroPress-szel elkészíthető kávékészítési módszer közül, nincsenek korlátok a kávékészítésben. 2011 AeroPress világbajnokának, a szintén belga Jeff Verellen-nek kissé összetettebb receptje volt a sikerhez:
Tegyük a kávéfiltert az AeroPress szűrőjére, nedvesítsük át forró vízzel, hagyjuk megdagadni, majd igazítsuk bele (lehetőleg feszesen) újra a szűrőbe!
Mérjünk ki 17 gramm (Jeff esetében kenyai) kávét, majd őröljük egy kicsivel durvábbra a papírfilter finomságánál!
Helyezzük bele az AeroPress-be a már megismert normál módon!
Mérjünk ki 270 grammnyi vizet és forraljuk fel 80 Celsius fokra!
öntsünk egy kevés vizet a filterre és ezt követően azonnal öntsük az AeroPress-be az őrölt kávét is, hogy az ott lévő víztől átnedvesedhessen
Közvetlenül ez után öntsük óvatosan a többihez a maradék, körülbelül 40 grammnyi őrölt kávét.
Miután a kávé feloldódott a vízben, kb. 30 másodperc után öntsük a maradék vizet is hozzá és hagyjuk, hogy újra ellepje a kávét.!
Hagyjuk a kávét kiázni további 1 percen keresztül!
A henger tartalmának a felét óvatosan nyomjuk át egy csészébe az AeroPress dugattyújával!
Távolítsuk el a dugattyút, és a csőben maradt, körülbelül 50 grammnyi viztől pedig szabaduljunk meg!
Kávéházak.
Hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend az AeroPress. Ezt többek között az is alátámasztja, hogy egyre több kávéház, bár és további vendéglátóhely várja a vendégeit AeroPress-szel frissen elkészített csúcsminőségű kávéval..
Az aperopress hez a filterpapírtitttuod megrendelni

Vásárolj bátran a KoktélBoltból, ahol mindig pontos és szakszerű a kiszolgálás! KoktélBolt.hu a báreszközök és koktél alapanyagok szakértője.

logo
A MobilGO szuperapplikáció weboldala sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében.
Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
ELFOGADOM
NEM FOGADOM EL