Invented in Hungary
Menetrendek
Éjszakai mód A sötét mód kíméli a szemeket, gyenge fényviszonyok mellett a sötét háttér jobban kíméli a szemet.
Normál mód
Mobil nézet
5/5 51
Járásanalízis
Bolt infó
Cég neve:
Promobil Rehabilitációs Zrt.
Cég címe:
Budapest, 1106 Keresztúri út 4/A
Leírás

A járásanalízis vizsgálat társaságunk egyik kiemelkedő szolgáltatása, annál is inkább, mivel Magyarországon egyedülálló módon csak mi végezzük.

A szolgáltatás lényege, hogy járás (tehát dinamikus mozgás) közben vizsgáljuk a talpat, a lábat, a járásképet, a talp terhelését, az egyes nyomáspontokat - ellentétben a legtöbb számítógépes talpvizsgálattal, melyek a statikus, állás közbeni állapotot mutatják.

A vizsgálat segítségével látható, hogy milyen terhelést kap a láb, a talp, van-e valamilyen ortopédiai elváltozás, amely korrekcióra szorul. Amennyiben nem egyenletes a láb terhelése (pl. bokasüllyedés, hosszboltozat-, harántboltozat-süllyedés, bütyök, egyéb), úgy a test megtámasztása nem kiegyenlített. Ennek azért van rendkívüli jelentősége, mivel ez kihat az egész vázszerkezetre, amely a későbbiekben egyéb problémákat indukálhat (láb-, boka-, térd-, derékfájdalom, rossz tartás, gerincferdülés, ízületi problémák, porckopás). Ezért rendkívül fontos a megelőzés, illetve a probléma észlelésekor a megfelelő korrekció. Sokan nem is gondolnák például, hogy az időnként előtörő vagy akár krónikus derékfájdalom oka lehet a bedőlő boka vagy akár egy rosszul megválasztott cipő, s egy megfelelő talpbetéttel meg is szüntethető a panasz.

A vizsgálatot ortopédtechnikai szakember végzi, aki a vizsgálat kiértékelését követően személyre szabott tanáccsal, javaslattal látja el az ügyfeleket. Amennyiben szükséges, egyedileg gyártott lúdtalpbetétet készít.