logo
Invented in Hungary
Menetrendek
AppStore
Google Play
Egyéb
Éjszakai mód A sötét mód kíméli a szemeket, gyenge fényviszonyok mellett a sötét háttér jobban kíméli a szemet.
Normál mód
Mobil nézet
4/5 89
Kazán
Termék ára:
785 000 Ft helyett
700 000 Ft
Megtakarítás: 10.8%
Bolt infó
Cég neve:
Fenyő Fűrészárú Kis és Nagykereskedelem közvetlenül az importörtől
Cég címe:
Debrecen Sámsoni út 178
Leírás

A VIGAS mikroprocesszoros vezérléssel rendelkező faelgázosító kazán a környezetvédelmi és gazdaságossági szempontokat figyelembe véve kiemelkedő helyet foglal el a korszerű fűtéstechnikai megoldások között.
A fejlett vezérlésnek köszönhetően a VIGAS faelgázosító kazán működtetése amellett, hogy rendkívül gazdaságos, kényelmi szempontból is óriási előrelépést jelent a hagyományos vegyestüzelésű kazánokkal szemben. A hagyományos fűtésnél az égéstermék egy jó része hasznosulatlanul a kéményen át távozik. A VIGAS faelgázosító kazán újszerű égési elvének köszönhetően, a magasabb hőmérsékleten éghető gázt is elégeti, így a kazán hatásfoka akár 92 százalékosra nő.
A VIGAS környezetkímélő faelgázosító kazán, a fatüzelésű VIGAS 16-100 típusú kazánokon kívül, fával és barnaszénnel fűthető kombinált VIGAS UD 29, valamint VIGAS 25 hőlégbefúvó változatban is elérhető. 

A VIGAS faelgázosító kazán lakóépületek, családi házak, panziók, ipari csarnokok és más hasonló létesítmények fűtésére készül.
A VIGAS faelgázosító kazánok még gazdaságosabbak, ha a rendszerhez egy bojlert is kötünk, amely a fűtési időszakban biztosítja a családi ház melegvízellátását, nyáron pedig normál villanybojlerként funkcionál. A VIGAS faelgázosító kazán napkollektoros rendszerhez is köthető. Ebben az esetben a kazán vezérlése a rendszer összehangolt szabályozását is ellátja, így nem kell kiegészítő vezérlésre költeni.

VIGAS faelgázosító kazán égési elve

A VIGAS faelgázosító kazán nagymértékben különbözik az átlagos szilárd tüzelésű kazánoktól. Az égési folyamat az úgynevezett elgázosítás elvén működik. Az elgázosítási eljárás a szerves és szervetlen anyagok zárt kamrában történő hőbomlásán alapul, amely a befúvóventillátor által létrehozott elsődleges levegő kismértékű túlnyomásánál megy végbe. A faelgázosítás a hőálló betonfúvóka felett, a kazán tüzelőanyag terében történik. A keletkező gázok összekeverednek a másodlagos levegővel és ezek alkotják az égési gázok elegyét a második fázisban. A gázok elégetése a kazán égésterében megy végbe, és a harmadik fázisban, a keletkezett minimális égéstermék, a hőcserélő csöveken keresztül távozik a kéménybe.

 

Az új AK 4000 vezérlés rendkívüli módon megkönnyíti a VIGAS faelgázosító kazán kezelhetőségét. Alapját egy áttekinthető grafikus kijelző alkotja, és egy kör alakú menüvezérlő, öt gomb állással. Minden egység, melyet a vezérlő irányít, megjelenik a kijelzőn az előválasztott konfiguráció alapján. Az faelgázosítás és égés folyamán a vezérlő figyeli a hőmérséklet változását, és szükség szerint növeli, vagy csökkenti a befúvóventillátor fordulatszámát, amivel szabályozza a VIGAS faelgázosító kazán teljesítményét. Ennek köszönhetően a készülék működtetése amellett, hogy rendkívül gazdaságos, kényelmi szempontból is óriási előrelépést jelent más készülékekhez képest. Egy hagyományos kazánnál az égéstermék egy jó része hasznosítatlanul a kéményen át eltávozik. A kilépő füstgázhőmérséklet alapján történő vezérlés biztosítja a nagymértékű megtakarítás lehetőségét.
A VIGAS LAMBDA CONTROL esetén a vezérlés felhasználja az oxigén többletről érkező információkat a lambda szondából, mely alapján irányítja az elsődleges és másodlagos levegőbeömlő csappantyút. Ez a rendszer biztosítja minden fafajta hatékony elégetését, és egyúttal csökkenti a felhasznált tüzelőanyag mennyiségét kb.20-25 %-al.

A VIGAS faelgázosító kazánhoz szobatermosztát csatlakoztatható, így növelve a fűtési komfortérzetet. Alap fűtési rendszerhez történő csatlakoztatásához nem szükséges puffertároló beépítése, mellyel jelentős költség takarítható meg, ezzel is növelve a befektetés gyors megtérülési idejét.

Alapfelszereltségben a VIGAS faelgázosító kazán lehetővé teszi:

  • A fűtés szabályozását a kilépő füstgázhőmérséklet alapján
  • Az elszívó ventilátor vezérlését
  • A kazánköri keringető szivattyú vezérlését
  • A szobatermosztát csatlakoztatását
  • Bővítő modulok csatlakoztatását
  • Ethernet modul csatlakoztatását
  • Software frissítését SD kártyával

A VIGAS Lambda Control  a továbbiakban még lehetővé teszi az elsődleges és másodlagos levegőbeömlő csappantyú szervó vezérlését a Lambda szonda segítségével.

 


logo