logo
Invented in Hungary
Menetrendek
AppStore
Google Play
Huawei AppGallery
Egyéb
Éjszakai mód A sötét mód kíméli a szemeket, gyenge fényviszonyok mellett a sötét háttér jobban kíméli a szemet.
Normál mód
Mobil nézet
Profilkép

Sereg Tüzifa Kft.

Szolgáltatás / Tüzifa
Lakás - Otthon - Kert / Tüzifa
Profilkép
Minőségi tűzifa egész évben, a legjobb áron!
Rövid leírás:
Akác (hasított, kályhakész, ömlesztve) Cser Keményfa (kályhakész, ömlesztve) Kalodás Keményfa (1m x 1m x 1.7m) Keményfa Brikett
Cím:
8111 Seregélyes, Kodály Zoltán u. 28.
Megye:
Fejér
Város:
Seregélyes
Telefonszám:
+36303729542
Weboldal Weboldal:
Facebook Facebook:
Térkép / Útvonaltervezés:
Minőségi tűzifa egész évben, a legjobb áron!

Tűzifa Akció!

Minőségi Tűzifa egész évben a Sereg Tűzifa Kft.-nél!

Akác (hasított, kályhakész, ömlesztve)

Cser Keményfa (kályhakész, ömlesztve)

Kalodás Keményfa (1m x 1m x 1.7m)

Keményfa Brikett

A szállító jármű platóján kiszállításkor a mennyiség ellenőrizhető! (AxBxC)

Kiszállítás ünnepnapok kivételével hétköznap és hétvégén is!

Jó tudni!

Az alábbiakban szeretnénk néhány hasznos tanáccsal szolgálni a tűzifáról és a vásárlásról

Köbméter a mázsa helyett:
A legkönnyebben ellenőrizhető mérték a térfogat. Minden esetben érdemes a fát köbméterben vásárolni, hiszen a teherautó platója alapján a kisállított mennyiség könnyen ellenőrizhető.
Segítség az átváltáshoz:
1m3 Akác = 4-5,5 mázsa
1m3 tölgy, bükk, gyertyán = 5-6 mázsa
Néhány tűzifa típus, és fűtőértéke:

Csertölgy (16,8 MJ/kg)
Gyertyán (15,8 MJ/kg)
Bükk (15,6 MJ/kg)
Tölgy (15,1 MJ/kg)
Akác (14,8 MJ/kg)

A tűzifa árának nagyon fontos meghatározó tényezője, hogy regionális szinten elérhető, tehát hazánk minden területén hozzá lehet jutni, nem szükséges azt messziről szállítani. Ez erősen lerövidíti a szállítási útvonalakat, ami megmutatkozik a tűzifa árában.
Tűzifa szállításakor egy baleset nem károsítja a környezetet, ezzel szemben a kőolaj és egyéb más energiahordozók tekintetében ez nem mondható el.
Egy-egy területen a tűzifa felhasználása képes fellendíteni az erdőgazdaságot, ami a terület számára gazdasági fellendülést jelenthet, ez nyilvánvalóan növeli annak a területnek a gazdasági erejét.
A tűzifa kén kibocsátása nélkül ég, valamint a széndioxid kibocsátás mérlege kiegyenlített.
A nedves tűzifa hátrányai:

Amikor a fa kivágásra kerül, akkor még sok vizet tartalmaz. Hozzávetőlegesen a fa súlyának felét a benne lévő víz teszi ki. Ez az egyik oka, amiért érdemes köbméterre venni a tűzifát, hiszen ha súlyban számolják, akkor ahhoz a víz súlya is nagymértékben hozzájárul.
Azon kívül, hogy gazdaságtalan nedves tűzifát vásárolni, a frissen kitermelt fa fűtőértéke is jóval alacsonyabb. A tűztérben a víz gőzzé alakul át, ami energiát von el, valamint lehűti az előállított hőmérsékletet. Ebből adódóan a nedves tűzifa nem fog akkora hőt előállítani, mint ugyanaz a mennyiségű száraz tűzifa és ez komoly energiaveszteséget jelent.
Nedves tűzifa esetében az égés valamelyest másként zajlik, mint normál állagú, száraz tűzifa esetén. A nem tökéletes égés következtében a fagázok távoznak a kéményen át, tehát nem adják át azt a hőmennyiséget, amit kellene, továbbá nagyon erősen bekormolják a kéményt. A kémény kormosodása eltömődéshez vezethet, ami viszont már veszélyes, nem utolsó sorban pedig a levegőt is erősen szennyezi.
A legjobb megoldás idejében beszerezni a megfelelő tűzifa mennyiséget, azt még nyáron fel kell hasítani, (vagy kazán-készet vásárolni) és be kell készíteni, hogy legyen ideje száradni.
Milyen tűzifafajtát vegyünk?
Nagyon sok fafajta létezik, ám ezeknek csak kis százaléka alkalmas tűzifa felhasználásra. Lakossági felhasználásra felsorolásra kerülnek azok a fajták, melyek a leggyakoribbak, és amelyek a leggazdaságosabbak.

Tölgy
A tölgy olyan fafajta, melynek magas a fűtőértéke, ezért igen közkedvelt. Érdemes korán felhasítva elkészíteni kazán-készre, hogy legyen elegendő ideje a kiszáradásra.

Cser
A cser tulajdonságai nagyon hasonlóak a tölgyhöz. Magas fűtőértékkel rendelkezik, ám ennek a fafajtának van a leghosszabb száradási ideje. A fűtésszezon előtti nyáron már érdemes kazán-készre felhasogatni és bekészíteni, hogy legyen elég ideje kiszáradni. Óvatosan kell vele bánni, mert elég könnyen befülled. A cser nagy előnye, hogy nagyon jó parázstartó.

Bükk
A bükk szintén egy hosszú száradási idővel rendelkező fafajta, a cserhez hasonlóan. Fülledésre is elég érzékeny, ezért érdemes a meleg, kánikulai időszakban felhasogatva bekészíteni. A bükk nagy előnye, hogy a kéregszázaléka igen alacsony.

Gyertyán
A gyertyán igen közkedvelt tűzifa, annak ellenére, hogy nem túl könnyű felhasogatni, elég kemény fafajta. Ezt a nehézséget ellensúlyozza magas fűtőértéke. Száradási ideje igen hosszú, fontos, hogy nyáron már legyen felhasítva, hogy legyen ideje száradni.

Akác
Az akác a leggyakoribb, leginkább közkedvelt tűzifa, elsősorban azért, mert nagyon könnyű felhasítani, és a száradási ideje sem túl hosszú. Fülledésre egyáltalán nem érzékeny. Ezek a nagyon jó tulajdonságok miatt ennyire közkedvelt.
Amennyiben még lenne kérdése, szívesen állunk a rendelkezésére.

További termékek
HUF
EUR
HUF
EUR
További állások
Nyitvatartás megadása
+36303729542
8111 Seregélyes, Kodály Zoltán u. 28.
Kategóriák
Szolgáltatás / Tüzifa
Lakás - Otthon - Kert / Tüzifa
Töltsd le és Használd!
Töltsd le és Használd!
Töltsd le és Használd!
Töltsd le és Használd!
Töltsd le és Használd!
logo
A MobilGO szuperapplikáció weboldala sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében.
Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
ELFOGADOM
NEM FOGADOM EL