logo
Invented in Hungary
Menetrendek
AppStore
Google Play
Huawei AppGallery
Egyéb
Éjszakai mód A sötét mód kíméli a szemeket, gyenge fényviszonyok mellett a sötét háttér jobban kíméli a szemet.
Normál mód
Mobil nézet
Profilkép

Luka Pincészet

Étel - Ital / Borászat, Borozó
Profilkép
Cím:
Fertőrákos, Meggyesi út.
Megye:
Győr-Moson-Sopron
Város:
Sopron
Telefonszám:
+36 (30) 272 5014
Weboldal Weboldal:
Térkép / Útvonaltervezés:

Édesapánk, Luka József alapította pincészetünket a 90-es évek közepén. Büszke volt családunk évszázadokra visszatekintő történetére és lelkesen tanulmányozta azt. Elszánt munkájával kivívta nemcsak a soproni, hanem a hazai szakmai közönség elismerését is.

2000-ben a Borbarát magazin közvéleménykutatása szerint az Észak Pannóniai borrégió TOP 12 borászatának rangsorolásán az 5. helyezést érte el. Ekkor már az angol és német piac mellett, itthon is egyre keresettebbek lettek borai.
"Luka József borosgazda pincéjébe öröm betérni. A gazda a műszerek pontosságával, precizitásával készíti borait, melyek kivétel nélkül tökéletesek, zamatosak..." Mikó István, színművész.

Ez az önmagát nem kímélő, határozott és elszánt embert is legyőzte a a kegyetlen halál. Tragikus halála nemcsak családját, hanem a borértő és borkedvelő soproniakat is lesújtotta.

Hommage a Papa
Folytatás nincs, csak egy új fejezet létezik. És elszánt akarat, hogy egy élet munkája ne vesszen el. Honnan kezdjem? Beszéljek arról, hogy milyen nehéz volt? Hogy érdemes-e csinálni? Én csak elindultam egy elágazó, ismeretlen ösvényen, ahol a szívem diktálta az iramot.

Történelmi visszatekintés
Luka (Lukanényei), egyike Hont vármegye legrégibb törzsökös családainak, őse I. Dubák néven, már Szent István alatt várispánként szerepelt.
A család a most már kihalt Keszihóczi Dacsó családdal közös ősből eredt. Terjedelmesebb birtoka Nyitra vármegye Hyrenon vagy Hernock helység mellett volt, azonban a család törzsének négy fia: Dona, Waczik, Dubák és Tyba, kik IV. Béla udvarában szolgáltak, átengedték a birtokot a királynak és cserébe Pajota, Bátorfalu, Újfalu, Nénye, Kőkeszi hontmegyei és Esztergály nógrádmegyei helységeket nyerték.
A négy testvér közül Dona utód nélkül halt meg, Wacziknak maradékai Hliniki Harabor néven a XV. század közepéig éltek, Tyba ivadéka szintén több ízben fenntartá magát, Dubák pedig két fia által a Dacsó és Luka családnak lőn törzsére...

Kivonat a családtörténeti írásokból.
További termékek
HUF
EUR
HUF
EUR
További állások
Nyitvatartás megadása
+36 (30) 272 5014
Fertőrákos, Meggyesi út.
Kategóriák
Étel - Ital / Borászat, Borozó
Töltsd le és Használd!
Töltsd le és Használd!
Töltsd le és Használd!
Töltsd le és Használd!
Töltsd le és Használd!
logo
A MobilGO applikáció weboldala sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében.
Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
ELFOGADOM
NEM FOGADOM EL