logo
Invented in Hungary
Menetrendek
AppStore
Google Play
Huawei AppGallery
Egyéb
Éjszakai mód A sötét mód kíméli a szemeket, gyenge fényviszonyok mellett a sötét háttér jobban kíméli a szemet.
Normál mód
Mobil nézet
GINOP-1.3.4-17 Turisztikai fejlesztési térségek pozicionálása felhívással kapcsolatos észrevéte
2017. június 04.

Tisztelt Irányító Hatóság!

A felhívás 3.1 pontjában található „A projekt keretében megvalósítandó tevékenységek” tartalmi részének - alábbiak szerinti - kiegészítését javaslom:

A támogatáshoz jutó vállalkozások csatlakozzanak egy olyan applikációhoz, amely bemutatja a projekt keretében megvalósított tevékenységeket, programokat és magát a turisztikai fejlesztési térséget az ott található vállalkozásokkal együtt. Így biztosítható lenne az, hogy a turisztikai kereslet a kinálat kritikus tömegével találkozzon.

Ez összhangban lenne „Az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció (InterKon) eredményei alapján a Kormány által végrehajtandó Digitális Jólét Programjáról” kihirdetett 2012/2015. (XII. 29.) számú Kormány határozattal is. (Magyar Közlöny, 2015. december 29.)

Egy ilyen applikációhoz csatlakozva nem kéne az embereknek több, különféle térségre vonatkozó turisztikai applikációt telepíteniük, mivel egy teljes Magyarországot lefedő applikáción lehetnének így ezek a hasznos magyar digitális tartalmak, ami nem csak az adott térséget, hanem egész Magyarországot bemutathatja.

Így hasznos magyar digitális tartalomként a kiemelt turisztikai helyszíneken lévő vállalkozásokról és azok kínálatairól is tájékozódhatnak az emberek.

Ezzel fellendítve a kiemelt turisztikai helyeken lévő vállalkozások forgalmát, mely az önkormányzatok adóbevételeit is pozitívan befolyásolja, miközben a GDP is nő és az emberek életérzése is javul.

Egy ilyen hazánkat teljes egészében bemutató applikáció a külföldről érkező turistáknak is aktív segítséget nyújt és növeli az elégedettségüket Magyarországgal szemben, ezért több vendégéjszakát töltenének nálunk és máskor is Magyarországot választják úticélnak.

A több vendégéjszaka és az, hogy a térség vállalkozásainak szolgáltatásairól is értesülnek, nagyobb költést generálna részükről, ami aktívan hozzájárulna a külföldi tőke beáramlásához és ez pozitív hatással lenne a GDP-re.

Egy Magyarországot jól bemutató applikáció nem csak a külföldi turistákat ösztönözné arra, hogy Magyarországra jöjjenek, hanem a hazai turizmust is fellendítené, ha a magyar emberek tudomást szereznének arról, hogy Magyarországon milyen nagyszerű lehetőségek vannak.

Az applikáció a magyar embereken, a külföldi turistákon, az önkormányzatokon és a hazai GDP növekedésen túl a támogatást igénylőkön is segítene, hiszen így a pályázat támogatásából létrehozott termékeket és szolgáltatásokat is be tudják mutatni és széles körben - országhatárokon átnyúló szinten - reklámozni.

A minél szélesebb körben történő megismertetés elősegítené, hogy a támogatást kapott a 3.8. pontban megfogalmazott fenntartási kötelezettségeinek eleget tegyen.

Fentiek függvényében tehát kiemelten célszerű lenne a támogatásból megvalósítandó tevékenységek köréhez egy ilyen applikációhoz való csatlakozást jelen pályázat kiírásakor hozzárendelni.

Üdvözlettel: Erdélyi Márton

Segíthetünk?
A MobilGO applikáció weboldala sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében.
Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
ELFOGADOM
NEM FOGADOM EL