logo
Invented in Hungary
Menetrendek
AppStore
Google Play
Huawei AppGallery
Egyéb
Éjszakai mód A sötét mód kíméli a szemeket, gyenge fényviszonyok mellett a sötét háttér jobban kíméli a szemet.
Normál mód
Mobil nézet
Elkészült a Digitális Cselekvési Akcióterv!
2020. február 28.
A jövő egyik fő gazdasági tényezője a város, azonban a városok csak digitális fejlesztésekkel lehetnek versenyképesek. Ezért a városok mindennapi életébe olyan okos megoldásokat kell beépíteni, amik könnyebbé, élhetőbbé, biztonságosabbá teszik az ott élő emberek életét.

A magyar polgárok jóléte alapvetően a digitális átállás sikerén múlik, az akciótervet végrehajtva, hódítói és nyertesei lehetünk ennek a digitális világnak, és városaink digitálisan felkészült Okos Városok lesznek. 

A digitálisan felkészült Okos Város nem abszolút kategória, hanem egy relatív entitás, hiszen egy digitálisan felkészült Okos Város valamihez képest okos, mert könnyebbé, élhetőbbé, biztonságosabbá teszi az ott élő emberek életét.

A digitálisan felkészült Okos Városok célja, hogy a városban működő vállalkozások éppúgy a globális digitális átállás nyerteseivé válhassanak, ahogyan a digitális korszak győztesei lehetnek az Okos Városi szolgáltatások adta lehetőségekre nyitott emberek is.

A városok versenyképességének további erősödése a digitalizáción múlik. A digitalizáció kiterjesztését a legfontosabb gazdasági célok közé kell emelni. Magyarország városai ha ki maradnak a digitális átállásból, akkor hosszú időre lemaradhatnak. A digitalizációnak képesnek kell lennie helyzetbe hozni a lakosságot, a vállalkozásokat és a társadalom egészét.

Az akcióterv célja, hogy a jövő élhetőbb és jövedelemtermelőbb városait, a digitálisan felkészült Okos Városokat valósítsuk meg. 
A digitalizáció ma már minden területre hatással van, elkerülhetetlen ezzel foglalkozni.

A digitalizáció az egész gazdaságot áthatja és fontosságát jól mutatja, hogy immár Magyarországon is saját minisztériuma van a digitalizációnak, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Egyre inkább a virtuális térben dőlnek el a dolgok. (e-csatatér)

A Digitális Cselekvési Akciótervet (DICSAK) végrehajtva, létrejöhetnek az innovációra épülő, digitális fejlesztéseket előtérbe helyező, a lakosság kényelmét szolgáló, produktivitást támogató, foglalkoztatást elő segítő, a vállalkozói kedvet ösztönző, a közbiztonságot javító, a turizmus fejlesztésre is koncentráló Okos Városok, aminek mindenki a nyertesének érezheti magát.

Ahol az önkormányzat, a XXI. század technológiáira fókuszálva, a városnak nemzetközi elismertséget, a lakosoknak színvonalas Okos Városi szolgáltatásokat biztosít, egy innovatív applikáció - MobilGO - rendszerébe szervezve, ami így hozzájárul a lakosság számára élhetőbb, az önkormányzat számára jövedelemtermelőbb, digitálisan felkészült Okos Város gyakorlati megvalósulásához.

A MobilGO applikáció, és a mögötte álló stratégiai menedzsment rendelkezik azokkal a képességekkel, amelyek révén hosszú távon szerepet tudnak vállalni az Okos Városi szolgáltatások kialakításában és nyújtásában, valamint aktívan hozzájárulnak a digitális átállás elősegítéséhez és az Okos Városokra fordított források legmagasabb szintű hasznosulásához.

A jóváhagyást követően megismerhető lesz a Digitális Cselekvési Akcióterv.
Segíthetünk?
A MobilGO szuperapplikáció weboldala sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében.
Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
ELFOGADOM
NEM FOGADOM EL