logo
Invented in Hungary
Menetrendek
AppStore
Google Play
Huawei AppGallery
Egyéb
Éjszakai mód A sötét mód kíméli a szemeket, gyenge fényviszonyok mellett a sötét háttér jobban kíméli a szemet.
Normál mód
Mobil nézet
Profilkép

Kékestető - Sípálya

Turizmus és kikapcsolódás / Sípályák
Profilkép
Rövid leírás:
Innen indul Magyarország 2. leghosszabb lesiklópályája, amely 1,8 km hosszú, és a Mátraháza fölött fekvő Veronika-rétnél ér véget.
Cím:
Kékestető sípálya
Megye:
Heves
Város:
Gyöngyös
Telefonszám:
06 37 560 008
Bankkártya elfogadás:
Igen
Térkép / Útvonaltervezés:
Déli Sípálya
Torony Kilátó - Nyugat
Torony Kilátó - Észak-nyugat
Magasság
770 - 1015 m
Szintkülönbség
245 m
Sípályák hossza
3,1 km
Liftek száma
5

Kékestető Magyarország legmagasabb pontja: a csúcs 1014 méter. Innen indul Magyarország 2. leghosszabb lesiklópályája, amely 1,8 km hosszú, és a Mátraháza fölött fekvő Veronika-rétnél ér véget. A pálya felső szakaszán egy nemrég felújított 700 méter hosszú tányéros felvonó, valamint két tanulólift üzemel. A lesiklópálya mindvégig enyhe lejtésű, így kezdő síelők, családok számára is kiválóan alkalmas.

A felújított Dózsa-Nordica Síházban működő sísuli és kölcsönző pont Magyarország tetején található, igazi alpesi környezetben. Síoktatók és snowboardoktatók várják az egyéni és kiscsoportos oktatásra jelentkező vendégeket, de iskolák, baráti társaságok nagycsoportos oktatását is vállalják.

A déli sípálya teljes hossza 1800 méter, szélessége 40-60 méter. Professzionális pályafenntartó gépek gondoskodnak a hó egyenletes és tartós minőségéről, a hó utánpótlását pedig hóágyúk végzik. Megfelelő hómennyiség esetén a pálya alsó végén található a buszforduló, a Veronika-réten, így a síelők választhatnak: vagy a felújított felvonóig síelnek (681 m) vagy a pálya végéig és busszal jönnek vissza a csúcsra. A teljes pálya kivilágított és hangosítással van felszerelve, amely megnöveli a síelt órák számát, illetve kellemesebb kikapcsolódást biztosít.

2007-re lett kész az északi pályákat kiszolgáló csákányos felvonó. Az 1000 fő/óra kapacitású lift egy fekete 590 méteres és egy piros 390 méteres pályát szolgál ki, így Kékestetőn a sípályák összhossza már több, mint 3 km.

A pálya alsó és felső pontján szolgáltató és szociális épületek várják a vendégeket. Igazi alpesi hangulatú napozóteraszos körbárban fogyaszthatunk teát, forralt bor, egyéb italokat és némi harapnivalót. Kékestetőn éttermek, szálláshelyek, kölcsönző, síoktatás várja a csúcsra érőket.

További termékek
HUF
EUR
HUF
EUR

Jegyek, bérletek

A síbérlet (chipkártya) letéti díj megfizetése után vehető át, melynek díja 1000 Ft/síbérlet, melyet készpénzben tudunk elfogadni.

További állások
Sícentrum Hétfő - Vasárnap 9:00 - 16:30

Éjszakai síelés

Szerda, Szombat

17:00 - 20:00
Péntek 17:00 - 21:00
Nyitvatartás módosítása
06 37 560 008
Kékestető sípálya
Jó Instagram-fotó készíthető Jó Instagram-fotó készíthető
Bankkártya elfogadás
Igen
Kategóriák
Turizmus és kikapcsolódás / Sípályák
Töltsd le és Használd!
Töltsd le és Használd!
Töltsd le és Használd!
Töltsd le és Használd!
Töltsd le és Használd!
logo
A MobilGO applikáció weboldala sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében.
Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
ELFOGADOM
NEM FOGADOM EL