shutterstock671059182.jpgA tojás a táplálkozás élettannal foglalkozók szerint olyan, mintha egy vitaminbomba és ásványi anyag keverék lenne:
 az egészséges táplálkozáshoz szükséges számos létfontosságú vitamint és ásványi anyagot tartalmaz (kolin, folsav, jód, vas, lutein és zeaxantin, fehérje, szelén, A-vitamin, B-vitamin, B12-vitamin, B2-vitamin, B5-vitamin, D-vitamin, E-vitamin).

Csupa jó van benne:

  • A tojás megőrzi egészséges kinézetünket: A tojásokban létfontosságú vitaminok vannak, amelyek megőrzik egészséges kinézetünket: a szelén antioxidáns és megelőzi a szervezet szöveteinek lebomlását; az A vitamin segíti a növekedést, megőrzi a bőr frissességét, a látást és az ellenálló képességet.
  • Tojás fogyasztásával hosszabb ideig megőrizhetjük szemünk éleslátását: A lutein és a zeaxantin, a tojásban található két antioxidáns elősegíti a sárgafolt degenerációjának megelőzését, ami a korral járó megvakulás egyik legfőbb oka.  A tojásban A vitamin is van, ez a növekedést támogatja, megőrzi a bőr feszességét, a látást és az ellenálló képességet.
  • A tojás elősegíti az immunrendszer megfelelő működését: A tojások az A vitamin, szelén és a B12 vitamin bőséges forrásai, mind fontos tényezők az immunrendszer épségének fenntartásában.

A tojás tehát olyan, mintha egy teljesen természetes csomagolásban kapható nagy vitamin pirulát ennénk.