logo
Invented in Hungary
Menetrendek
AppStore
Google Play
Huawei AppGallery
Egyéb
Éjszakai mód A sötét mód kíméli a szemeket, gyenge fényviszonyok mellett a sötét háttér jobban kíméli a szemet.
Normál mód
Mobil nézet
Profilkép

Dobogókői Sípálya

Turizmus és kikapcsolódás / Sípályák
Profilkép
Rövid leírás:
Dobogókő a Budapesthez legközelebb fekvő síközpont, egyben a trianoni Magyarország első sípályája, amely 1923 óta szolgálja síelő sporttársainkat.
Cím:
Pilisszentkereszt sípálya
Megye:
Pest
Város:
Pilisszentkereszt
Telefonszám:
+36308520340 (Sípálya információ, sajtókapcsolat),
+36305489270 (Síoktatás)
Weboldal Weboldal:
Térkép / Útvonaltervezés:
Magasság
510 - 680 m
Szintkülönbség
170 m
Sípályák hossza
2,7 km
Liftek száma
1

Dobogókő a Budapesthez legközelebb fekvő síközpont, egyben a trianoni Magyarország első sípályája, amely 1923 óta szolgálja síelő sporttársainkat. A dobogókői nagy parkolótól és buszfordulótól kb. 700 méterre, a Makovecz Imre tervei alapján épült Zsindelyes vendéglőtől pár lépésre található a sípályák kiindulópontja. Megfelelő hóviszonyok esetén reggel 9-től délután 16 óráig (márciusi síelés esetén tovább is) működik a sípályákat kiszolgáló 624 méter hosszú tányéros sífelvonó. A kezdők részére a 7. oszlopnál egy kiszállási lehetőséget alakítottak ki, így ők a meredek részt elkerülve az alsó pályaszakaszon gyakorolhatnak.

Jegyárak

Forint
Hétfő - Csütörtök
Péntek - Vasárnap
1 felvonás
400 Ft
500 Ft
10/15 menet
3.000 Ft / 15 menet
3.000 Ft / 10 menet
napijegy
3.500 Ft
4.000 Ft
napijegy 14 éves korig
2.500 Ft
3.000 Ft

Sípályák

  • 1. pálya: hossza 860 m, szintkülönbsége 178 m - a felső része meredek, csak gyakorlott sízőknek ajánljuk, az alsó szakaszon kezdők oktatása is lehetséges.
  • 2. pálya: hossza 1260 m, szintkülönbsége 178 m - a felső része erdei szerpentin út, melynek fordulói kezdőknek nehézséget okozhatnak. A pálya alsó fele lankás, a felvonóhoz vezető összeköttetésig széles, kezdők gyakorlására is alkalmas. Figyelem! Ezen pálya felső szakasza nem használható!

Néhány betartandó szabály:

  • A felvonó csak megfelelő sítudással/snowboardtudással használható. Kérjük, ameddig nem elég biztos a léctartása (első néhány óra, esetleg nap) addig felvonó nélkül gyakoroljon!
  • A felvonóból kiesés esetén a vonszolót azonnal el kell engedni és a nyomvonalát a lehető leggyorsabban pálya irányában elhagyni. Visszakapaszkodás nem megengedett!
  • A tányéros felvonó húzólift, egyenes lábakkal párhuzamos léctartással használható, ráülni, szlalomozni nem lehet.
  • Dohányzás a sípálya egész területén szigorúan tilos!
  • Szánkóval vagy kutyával a sípálya területére lépni tilos. Ennek értelmében a pálya tetejére, nézelődéshez sem hozható be szánkó, hiszen egy véletlen elszabaduló szánkó komoly balesetveszélyt okozhat!

Sífelszerelés, oktatás:
Sífelszerelés bérlése a sífelvonó felső állomásától néhány lépésre található zöld faházban lehetséges.

Szállás: A Zsindelyes Vendégháztól és a sífelvonó felső állomásától mindössze néhány méterre fűthető jurták biztosítanak pályaszállást.

Vendéglátás:
A sípálya tetején a Makovecz zsindelyes házban melegedő, nyílt tüzű kandalló és melegkonyhás büfé várja a síelésben elfáradt és a sétálásban átfagyott embereket.

A sípálya megközelítése
Dobogókőn található Budapesthez legközelebb felvonós sípálya - távolsága az Árpád-hídtól mindössze 30 km. Dobogókő jól karbantartott műúton könnyedén megközelíthető autóval Pomáz, Pilisvörösvár vagy Esztergom felől. Menetrend szerinti autóbusz a pomázi HÉV-állomástól és Esztergomból közlekedik Dobogókőre.

Szánkópálya
Szánkósok számára a sípálya használata balesetveszélyes, ezért tilos! Számukra egy külön lejtő van kijelölve, amely a Dobogókő első parkolója melletti erdőben található.

Kiránduló és sífutó útvonalak
A Dunakanyar legmagasabb pontjára gyalogosan bármelyik irányból fel lehet jutni gyönyörű turistautakon. Esztergomról, Pilismarótról, Dömösről, Pilisszentlászlóról, Szentendréről, Pomázról, Csobánkáról, Pilisvörösvárról vezet turista útvonal Dobogókőre. A sípálya közeléből indul egy hosszabb lesiklásra is alkalmas turistaút, melyen, ha elegendő hó esik, az erdőben le lehet síelni egészen a pilisszentkereszti buszmegállóig. Az útvonalat a Pilisi Parkerdő tartotta karban, jelenleg ezeket nem igazán gondozzák.
Dobogókő korábban több sífutóút kiindulópontja volt. Sítúra utak vezetnek a Bükkös-patak völgye, Tölgyikrek, Lajos-forrás (9,5 km), Kő-hegy (13 km), Szentendre Kékibánya (16 km) felé. Jelenleg ezeknek az útvonalaknak nincs kezelője.

További termékek
HUF
EUR
HUF
EUR

Jegyárak

Forint
Hétfő - Csütörtök
Péntek - Vasárnap
1 felvonás
400 Ft
500 Ft
10/15 menet
3.000 Ft / 15 menet
3.000 Ft / 10 menet
napijegy
3.500 Ft
4.000 Ft
napijegy 14 éves korig
2.500 Ft
3.000 Ft

 

További állások
Nyitvatartás megadása
+36308520340
(Sípálya információ, sajtókapcsolat)
+36305489270
(Síoktatás)
Pilisszentkereszt sípálya
Jó Instagram-fotó készíthető Jó Instagram-fotó készíthető
Kategóriák
Turizmus és kikapcsolódás / Sípályák
Töltsd le és Használd!
Töltsd le és Használd!
Töltsd le és Használd!
Töltsd le és Használd!
Töltsd le és Használd!
logo
A MobilGO szuperapplikáció weboldala sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében.
Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
ELFOGADOM
NEM FOGADOM EL