logo
Invented in Hungary
Menetrendek
AppStore
Google Play
Huawei AppGallery
Egyéb
Éjszakai mód A sötét mód kíméli a szemeket, gyenge fényviszonyok mellett a sötét háttér jobban kíméli a szemet.
Normál mód
Mobil nézet
Profilkép

Béla Borászat

Zárva 8:00 - 17:00
Étel - Ital / Borászat
Profilkép
Rövid leírás:
Borainkat saját szőlőtermésből, illetve Imrehegyen és környékén termelt, felvásárolt szőlőből készítjük az imrehegyi Káptalani pincészetben.
Cím:
Imrehegy Szarkás U. 56
Megye:
Bács-Kiskun
Város:
Imrehegy
Telefonszám:
06209386161
Facebook Facebook:
Térkép / Útvonaltervezés:

A Béla Borászat családi vállalkozásban működik 1991 óta Imrehegyen. Borászatunk családi vállalkozásban működik 1991 óta Imrehegyen. Borainkat saját szőlőtermésből, illetve Imrehegyen és környékén termelt, felvásárolt szőlőből készítjük az imrehegyi Káptalani pincészetben. Az épület ma műemlékvédelem alatt áll. Saját szőlőterületünk 70 ha, értékesebb fajtáink az Olaszrizling, az Irsai Olivér, a Cserszegi Fűszeres, a Kékfrankos, a Zweigelt és a Pinot Noir. Új ültetvényeink Nektár, Cserszegi Fűszeres, Pinot Noir és Cabernet Sauvignon fajtákból állnak. Családunk rendelkezik saját borpalackozó üzemmel, amely évi 2- 2, 5 millió palack töltésére képes. Amennyiben boraink felkeltették érdeklődésüket, keressék fel pincészetünket! A pincészet történetének fontos, de nem első állomása volt amikor elértük az első igazi átütő sikerünket, a Papirus Rt által szervezett "Ezredvégi üzenet egy palack borban" nevű borversenyen szerzett arany és egy ezüstéremmel a Pinot Noir- ból készült borunkkal és annak csomagolásával . . . Majd 99- ben az első Miklós- napi rosé versenyt is megnyertük, illetve a Szekszárdi borversenyen egy 97- es kékfrankosunk lett aranyérmes. Ezek a versenyek, amelyekre beneveztük a borainkat akkoriban indultak és mára mind országos jelentőségűvé nőtte ki magát, ahol mi az első igazi sikereinket elértük. Ezek az eredmények adtak lökést a minőségi borkészítési kedvünknek.

„Egy korty napfény” - valljuk borainkról, melyeket Imrehegy dűnéin termelünk és gondozunk. A Béla Borászat 1991 óta működik családi vállalkozásban Imrehegyen. A Borászatot Béla Zoltán vezeti, melyet a szülei indítottak útnak és a mai napig családja tagjai dolgoznak a vállalkozásban a feldolgozás és a kereskedelem területén egyaránt. A borainkat kizárólag saját szőlőtermésből készítjük megújult, modern üzemünkben, mely 2012- ben került átadásra. Imrehegy határában találhatóak szőlőültetvényeink, melyeket jelenleg 70 ha- on művelünk. Birtokunk legjellemzőbb borai az Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Nektár, Tramini, Kövidinka, Sárfehér, Rajnai rizling, Ezerjó- Generosa házasításunk és a gyümölcsös rozék. A vörösborok készítésekor a primőr jelleg, gyümölcsös ízvilág az elsődleges cél, ehhez Kékfrankos és Pinot noir fajtákat használunk, illetve Cabernet franc fajtát telepítettünk 2019 - ben. Gyöngyöző borokat is készítünk 2019 óta, Irsai olivér és Pinot noir rozé fajtákból. Amire leginkább büszkék vagyunk, az a Brüsszelben aranyérmet elnyert kései szüretelésű boraink, mint például a 2009- es Nektár borunk 2011- ben, vagy a 2013- as Kései Szüretelésű Nektár, mely 2015- ben nyerte el Brüsszelben a Monde Selection Grand Gold Medált, illetve a 2013- as Kései Szüretelésű Olaszrizling, mely szintén nagyaranyérmes lett 2015- ben Brüsszelben, így Magyarországon mi voltunk az elsők, akik nagy aranyéremmel tértek haza. Továbbá a hazai rendezésű nemzetközi borversenyen , a Vinagora- n Champion díjat nyert 2009- es évjáratú Nektár kései szüretű borunk . Hiszünk abban, hogy Imrehegyen és az egész Kunsági borvidéken kiváló, nemzetközi mércével mérve is kiváló borokat tudunk készíteni, ha a termesztési technológia, a szakmai tudás és alázat egy jó évjárattal párosul. A sok napsütés és a meszes lepelhomok talaj selymesebbé, gyümölcsösebbé teszik borainkat, amely ízvilág egyre közkedveltebb hazánkban és az egész világon.

További termékek
HUF
EUR
HUF
EUR
További állások
Nyitvatartás
Hétfő:
-
Kedd:
-
Szerda:
-
Csütörtök:
-
Péntek:
-
Szombat:
-
Vasárnap:
Nyitvatartás módosítása
06209386161
Imrehegy Szarkás U. 56
Kategóriák
Étel - Ital / Borászat
Töltsd le és Használd!
Töltsd le és Használd!
Töltsd le és Használd!
Töltsd le és Használd!
Töltsd le és Használd!
logo
A MobilGO szuperapplikáció weboldala sütiket használ a honlap működtetése, használatának megkönnyítése érdekében.
Bővebb információt a Sütikezelési Tájékoztatóban talál.
ELFOGADOM
NEM FOGADOM EL